VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda objavila skicu osvježenog Superba

Skica kao najava pred skoro predstavljajne

 

Škoda je objavila prvu dizajnersku skicu novog Superba koji će biti predstavljen u Bratislavi tokom ovog mjeseca u sklopu IIHF Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu. Škoda je glavni sponzor prvenstva još od 1993. godine, a po prvi put će ga koristiti kao jedinstvenu scenu za predstavljanje automobila.

 

Dizajnerska skica nove Škode Superb prikazuje jasne i oštre linije klastera prednjih svjetala, maglenki, kao i tipičnu Škodinu masku hladnjaka. Nakon Scale, Superb je naredni model koji će adaptirati slovni natpis „Škoda“ na vratima prtljažnika umjesto loga kompanije. Kao najluksuzniji i najekskluzivniji Škodin model, Superb će nastaviti da diktira trendove unutar kompanije i prikazuje najnovije inovacije po pitanju dizajna, tehnologije i funkcionalnosti. Time će Superb i dalje biti Škodina aspiracija da svojim klijentima ponudi vozila vrhunskog kvaliteta sa pregršt prostora i inovacijama iz vozila koja pripadaju većim i skupljim segmentima.

 

Novi Superb će kao i do sada dijeliti mnogo toga sa Volkswagen Passatom pa će tako ponuda motora biti jako slična. Benzinske motore predstavljaju 1.5 i 2.0 TSI, dok će čast dizelaša braniti 2.0 TDI sa 120, 150, 190 i 240 KS. Sve se više govori i o potencijalnom hibridnom Superbu koji bi zapravo bio derivat Passata GTE.

09:06 | May 7, 2019

KOMENTARI (0)