VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda Octavia RS iV stiže sa 241 KS

škoda

Škoda Octavia RS iV Combi

škoda

Škoda Octavia RS iV

škoda

Škoda Octavia RS iV

Objavljeni novi, zvanični teaseri

 

Škoda Octavia RS će debitovati za manje od mjesec dana u Ženevi. Tačan datum predstavljanja je 3. mart, u sklopu Sajma automobila u Ženevi. Octavia RS iV će biti prvi elektrifikovani RS model u historiji, a snaga će iznositi 241 KS, što je gotovo isto kao i prethodna generacija Octavije RS 245.

 

Kako bi nam olakšali i skratili čekanje, iz Škode nam stižu prvi teaseri atraktivne limuzine i karavana. Skice su uvijek malo „preuveličane“ i djeluju bolje nego produkcijska izvedba, ali manje više znamo da će Octavia RS iV biti 90% slična ovoj na skicama. Standardni model sam po sebi izgleda veoma atraktivno, a u RS izvedbi možemo očekivati još agresivniji prednji i zadnji kraj automobila.

 

Dnevna LED svjetla će biti u formi trake kako bi se lakše razlikovala od standardnih modela s nižim paketom opreme. Prednji branik je otvoreniji sa većim bočnim otvorima i novim vRS logom kojeg smo prvi put vidjeli na Kodiaqu RS. Straga, Octavia RS zadržava karakteristične ukrasne završetke izduvnog sistema i dinamičniji dizajn branika. Limuzinska izvedba automobila će imati diskretni lip spojler na vratima prtljažnika, popularni „pačiji rep“, dok će karavan imati krovni spojler.

 

U ovom momentu, nemamo više detalja o Octaviji RS sa konvencionalnim motorima koje će vjerovatno biti jeftinije i pristupačnije od iV verzije, a zahvaljujući nedostatku hibridnog pogona, biće i osjetno lakše.

09:58 | Feb 5, 2020

KOMENTARI (0)