VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda pokreće proizvodnju 27. aprila

škoda

Škoda Auto

škoda

Škoda Auto

škoda

Škoda Auto

Uz sve potrebne mjere zaštite

 

Škoda Auto nastavlja proizvodnju svojih automobila 27. aprila. Nadamo se da je pandemija korona virusa iza nas te da su pred nama bolji dani, a o tome svjedoči sve više proizvođača koji ponovo pokreću svoje proizvodne pogone. Proizvodnja automobila u Škodi, zaustavljena je 18. marta i od tada je sve stagniralo.

 

CEO Škode, Bernhard Maier, izjavio je kako je odluka o obustavi proizvodnje bila ispravna kako bi zaštitili svoje uposlenike, ali i sve druge ljude. Sada je konačno došlo vrijeme za optimizam. Škodini prodajni saloni se postepeno otvaraju širom Evroope, a uz ponovno pokretanje proizvodnje, poslovanje brenda bi trebalo biti ponovo dovedeno u stanje kao i prije pandemije.

 

Proizvodnja će se odvijati pod svim potrebnim mjerama zaštite koje su studiozno proučavane i pripremljene za normalan nastavak rada fabrika. Zaštita radnika je na prvom mjestu te u Škodi nisu pristali ni na kakve kompromise kada je to u pitanju. Takođe, razmatrane su i opcije za uposlenike čiji posao se zasniva na radu u inostranstvu i čestim putovanjima.

 

Otpuštanje mjera će biti sprovedeno u tri faze. Prva faza podrazumijeva primjenu svih mjera zaštite do daljnjeg. U drugoj fazi, shodno razvoju situacije sa korona virusom, vodstvo Škode će popuštati mjere postepeno, dok bi treća faza podrazumijevala potpuno ukidanje svih mjera i potpuni povratak u normalni režim rada.

10:35 | Apr 24, 2020

KOMENTARI (0)