VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda prikazala skice koncepta Vision iV

skoda_vision_iv

Škoda Vision iV

skoda_vision_iv

Škoda Vision iV

skoda_vision_iv

Škoda Vision iV

Smješten na MEB platformi

 

Škoda više nije brend koji olako shvatate. Sada je to ozbiljan igrač na tržištu, a bili bismo toliko slobodni da kažemo da je u samom vrhu pojedinih segmenata. Na Balkanu, Škoda je posebno popularan brend koji bilježi stalni porast prodaje.

 

Sada, Škoda mijenja filozofiju svog brenda. Ništa neočekivano. Ponuda SUV modela se širi, a na sve češće se govori o hibridnim, pa čak i potpuno električnim Škodama. Kako se bliži Sajam automobila u Ženevi, tako nam stiže sve više informacija o konceptima, modelima, premijerama...

 

Osim dolaska modela Kamiq, Škodinog najmanjeg crossovera, u Ženevu će na Škodinom štandu biti prikazan i Škoda Vision iV koncept. Vision iV dolazi kao hronološki nasljednik Vision E koncepta iz 2017 godine. Očekuje se da ovaj koncept zaživi kao serijski model u tijelu električnog SUV coupea.

 

Škoda Vision iV unosi brojne novosti u ponudu kompanije. Skice koje su objavili iz Škode pokazuju da koncept karakterišu oštre linije svjetala, branika, ali i cjelokupne karoserije. Naravno, Škoda će sa ovim modelom ponuditi sportski, SUV coupe, što nas posebno raduje obzirom da su i dalje takvi modeli rijetkost.

 

Model će biti smješten na modularnoj platformi MEB koju je VW grupacija razvila za njihova električna vozila. Početak proizvodnje novih Škodinih modela sa ovom arhitekturom planiran je za 2020. godinu. Plan Škode je da do kraja 2022. godine na tržište plasira više od 10 hibridnih i električnih modela.

18:58 | Feb 13, 2019

KOMENTARI (0)