VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda proizvela 500.000 Superb treće generacije

Jubilarni model proizveden u Kvasiny

 

U Kvasiny je proizveden 500.000 primjerak aktuelne, treće generacije Škode Superb. Kada je predstavljen 2015., predstavljao je prekretnicu brenda i označio početak nove ere za Škodu. Čak i u četvrtoj godini prodaje, tržište ne gubi interes za Superbom, a predstavljanje facelifta je sve bliže.

 

Michael Oeljeklaus, član izvršnog odbora za proizvodnju i logistiku je izjavio:

„ Danas imamo pola miliona razloga da budemo ponosni. Ovakvo postignuće je najbolji pokazatelj kontinuiranog rasta popularnosti Škode Superb. Sa svojim dizajnerskim i tehnološkim kvalitetima, kao i nenadmašnoj količini prostora u kabini, potvrđujemo tendenciju brenda da se učvrsti kao lider segmenta. Superb se sada proizvodi u pet različitih fabrika, a sasvim logično je da želimo još proširiti proizvodnju“

 

O uspjehu Škode Superb najbolje govore cifre. Prva generacija, predstavljena 2001. godine, proizvedena je u 136.100 primjeraka. S drugom generacijom, viđenj je veliki napredak. U periodu od 2008. do 2015. godine, proizvedeno je 618.500 automobila. Treća generacija već sada ima cifru od 500.00 automobila, a tek je na polovini svog životnog ciklusa. Sveukupno, od 2001. pa do danas prozivedeno je 1.25 miliona primjeraka Superba.

 

Facelift treće generacije donosi brojne nadogradnje modela, ali i veliku novost – plug-in hibridnu verziju. S tim novostima, Superb treće generacije nastavlja biti vijesnik promjena i napretka brenda.

09:24 | Mar 25, 2019

KOMENTARI (0)