VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda Scala osvojila Red Dot nagradu

scala

Škoda Scala

scala

Škoda Scala

scala

Škoda Scala

Trinaesti Škodin model koji osvaja ovu nagradu

 

Iako još nije ni počela njena prodaja, Škoda Scala počinje osvajati nagrade. Prva nagrada za „češki“ Golf dobijena je za Scalin dizajn. Scala je ponijela Red Dot nagradu u kategoriji produkcijskog dizajna. Ovo je trinaesti put da je neki Škodin automobil osvojio ovu prestižnu nagradu.

 

Prva generacija Scale donosi sasvim novi dizajnerski jezik koji će Škoda koristiti u budućnosti. Sa svojim dinamičnim linijama i studiozno dizajniranim detaljima, Scala je prvi Škodin model koji koristi emotivni dizajnerski jezik sa savršenim proporcijama, čistim i definisanim površinama, gracioznim linijama. Škoda Scala je dizajnirana da izgleda moderno i sportski. Ovaj model predstavlja prekretnicu, početak sasvim drugačijeg Škodinog puta u budućnosti. Takođe, Scala je prvi Škodin model koji će imati natpis „Škoda“ na vratima prtljažnika umjesto Škodinog loga.

 

Red Dot Awards je najprestižnija dodjela nagrada za najbolji dizajn. Tim stručnjaka iz cijelog svijeta sastavljen od nezavisnih dizajnera, akademika i novinara bira najbolji dizajn u tri različite kategorije. Ove godine primili su 5.500 projekata, a na osnovu inovativnosti, kvaliteta, funkcionalnosti i kompatibilnosti sa okolinom, projekti su vrednovani od najboljeg ka najlošijem. Ove godine održan je 64. izbor, a kao što smo rekli, Škoda je do sada osvojila 13 nagrada:

2019. Škoda Scala
2018. Škoda Karoq
2017. Škoda Kodiaq i Škoda Octavia III Combi
2016. Škoda Superb III
2015. Škoda Fabia
2014. Škoda Rapid Spaceback
2013. Škoda Rapid
2010. Škoda Superb II i Škoda Yeti
2008. Škoda Fabia II
2007. Škoda Roomster

09:29 | Mar 28, 2019

KOMENTARI (0)