VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda Scala zvanično predstavljena u BiH (FOTO+VIDEO)

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

škoda

Škoda Scala

Svečano predstavljanje ispred Sarajevo City Centra

 

Večeras je u Sarajevu i zvanično debitovala Škoda Scala. Automobil koji je već nakon svjetske premijere dobio nadimak „češki Golf“, stigao je na tržište koje je većinski naklonjeno upravo kompaktu iz Wolfsburga. Kvalitet Škode Octavije je ovu limuzinu stavio na prvo mjesto u BiH, a iz Škode se nadaju da će i Scala krenuti njenim stopama.

 

Scala je automobil koji je zapravo nasljednik modela Rapid Spaceback koji je bio veoma dobro zamišljen, ali je ostao u sjeni puno veće Octavije koju su kupci radije birali. Aktuelna generacija Octavije lagano privodi svoj „životni vijek“ kraju te će s novom generacijom, Octavia jasno odstupiti od Golf klase, a njeno mjesto popunjava Škoda Scala.

 

Sa Scalom je sve posloženo onako kako treba, a češki kompakt označava početak nove ere za Škodu. Sa Scalom počinje upotreba novog dizajnerskog jezika koji je znatno emotivniji i kod posmatrača budi pozitivne osjećaje u vezi sa vizuelnim izgledom auta. Nova Škoda je postavljena na MQB A0 platformi, a pored nove platforme, ovaj auto je dobio i mnoštvo novih tehnologija.

 

Cilj Škode je da u C-segmentu ponudi ono što niko drugi ne nudi. Dodaci koje Scala posjeduje moguće je naći tek u automobilima iz viših klasa, a sa Škodom je to po prvi put dostupno u C-segmentu koji je i najpopularniji među kupcima. Scala je prvi Škodin model s konstantnim pristupom na internet. Do sada, Scala je osvojila Red Dot nagradu za dizajn, a po izboru njemačkog „Auto Bilda“, Scala je bolja od svojih rivala Mazde3, Ford Focusa i Volkswagen Golfa.

 

U ponudi motora nalaze se tri benzinska, jedan dizelski i jedan motor koji koristi CNG kao gorivo. Osim osnovnog benzinskog modela i modela sa pogonom na CNG koji dolaze isključivo sa manuelnim mjenjačem, svi ostali modeli se mogu naručiti sa ili sa manuelnim ili sa automatskim mjenjačem.

 

Prodaja Škode Scale je počela, a cijene Scale kreću od 28.454,00 KM.

01:14 | Aug 29, 2019

KOMENTARI (0)