VIJESTI / AKTUELNOSTI

Škoda započela proizvodnju hibridnog Superba iV

škoda

Škoda Superb iV

škoda

Škoda Superb iV

škoda

Škoda Superb iV

Prvi hibrid u historiji kompanije

 

U srijedu je u Škodinoj fabrici u Kvasiniju započela proizvodnja prvog hibridnog modela u historiji brenda. Prvi primjerak Škode Superb iV je sišao sa iste proizvodne trake s koje silaze i ostali Škodini modeli s konvencionalnim motorima. Fabrika u Kvasiniju je temeljito pripremana i adaptirana za proizvodnju. Uloženo je čak 12 miliona eura za njeno renoviranje kako bi zadovoljavala sve kriterijume i bila adekvatno pripremljena za proizvodnju elektrifikovanih modela.

 

„Početak serijske proizvodnje Škode Superb iV je veliki korak u budućnost. U proteklih nekoliko mjeseci napravili smo značajne promjene na našoj fabrici koje su bile potrebne da bi se započela proizvodnja našeg prvog plug-in hibridnog vozila. Danas vidimo rezultate našeg rada i velikog truda koji je uložen.“, izjavio je Michael Oeljeklaus, član Škodinog odbora za proizvodnju i logistiku.

 

Škoda Superb iV je prvi hibridni model proizvođača iz Mlada Boleslava. Pokreće ga 1.4 TSI benzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom. Njihova ukupna snaga iznosi 218 KS, a maksimalni domet koristeći i benzin i električnu energiju iznosi 930 km. Autonomija vozila ukoliko koristi samo električnu energjiu iznosi 56 km. Početak prodaje Superba iV planiran je za 2020. godinu.

11:28 | Sep 21, 2019

KOMENTARI (0)