VIJESTI / AKTUELNOSTI

Skupocjeni McLaren Speedtail se zapalio tokom testa (VIDEO)

Proces testiranja prekinuo požar na skupocjenom automobilu

 

Nije neobično da brendovi nastave testirati svoje automobile čak i nakon predstavljanja. Isto tako, nije neobično ni da se na skupocjenim automobilima dim pojavi na mjestima gdje to i nije poželjno. Konkretno, aludiramo na ne tako rijetke požare na takvim automobilima. Posljednji među njima je McLaren Speedtail koji se zapalio na benzinskoj pumpi u Velikoj Britaniji.

 

Na svu sreću, požar se nije proširio i automobil nije zahvatila veća vatra. Po svemu sudeći, Speedtail je imao problem na elektronici koji je izazvao manji požar i stvorio izuzetno gust dim, te je sve izgledalo znatno dramatičnije nego što zapravo jeste. Brza reakcija uposlenika pumpe je spasila ovaj automobil od 2 miliona eura.

 

Ovakve stvari nisu rijetkost, a ono što je zabrinjavajuće za McLaren je činjenica da se ovdje ne radi o kvaru na instalacijama, već električnom sklopu hibridnog pogona koji ovom automobilu daje snagu od 1.035 KS. Ovaj automobil predstavlja na neki način nasljednika modela F1, a isporuke prvih primjeraka se očekuju već naredne godine. Obzirom da smo na polovini juna, čini se da u Wokingu nemaju još mnogo vremena za rješavanje ovog ozbiljnog problema.

 

U planu je da bude napravljeno 106 ovih britanskih „projektila“, a kao što smo već ranije rekli, cijena jednog primjerka će iznositi 1,9 miliona eura.

22:22 | Jun 14, 2019

KOMENTARI (0)