VIJESTI / TUNING

Snimak nesreće Porschea 911 od 1.800 KS (VIDEO)

porsche

Porsche 9FF

porsche

Porsche 9FF

porsche

Porsche 9FF

Uznemirujući snimak nesreće jednog od najjačih primjeraka modela 911

 

Sjećate li se Porschea 911 sa 1.800 KS o kojem smo bisali ranije ove godine? Nevjerovatna mašina je djelo ruku njemačke tuning kompanije 9FF. Specijalisti za prerade čuvenog elfera su kreirali pravu „raketu“. Obzirom na njegove performanse, automobil je s pravom nazvan 911 Turbo S Rocket.

 

Ovaj automobil je nevjerovatno brz. Ili odnosno, barem je bio. Od 100 km/h do 200, ubrzavao je za samo 3,1 sekundu, a onda za dodatne četiri sekunde, stizao je čak do 300 km/h. Na veliku žalost, ovaj automobil je stvar prošlosti. Prilikom postizanja maksimalne brzine od čak 365 km/h, vozač nije imao dovoljno zaustavnog puta na pisti. Na svu sreću, incident se desio kada je znatno usporio na „samo“ 145 km/h. Takođe, vozač je imao sreću da se automobil počeo prevrtati po silasku na travu te da nigdje nije imao direktan udar.

 

Sudeći po fotografijama, možemo reći da se radi o totalnoj šteti, iako bi se možda određeni dijelovi mogli iskoristiti i prepakovati u drugu školjku. Ipak, najveće šanse su da je ovaj automobil neslavno završio svoju karijeru te da od njegove reinkarnacije nema ništa.

10:33 | Oct 8, 2019

KOMENTARI (0)