VIJESTI / PREMIJERE

Space Vizzion je električni karavan iz Volkswagena

volkswagen

Volkswagen I.D. Space Vizzion Koncept

volkswagen

Volkswagen I.D. Space Vizzion Koncept

volkswagen

Volkswagen I.D. Space Vizzion Koncept

volkswagen

Volkswagen I.D. Space Vizzion Koncept

volkswagen

Volkswagen I.D. Space Vizzion Koncept

Novi koncept za širenje I.D. porodice

 

Volkswagen je za Los Angeles spremio premijeru konceptnog Space Vizzion automobila. Radi se o električnom karavanu elegantnog i efikasnog dizajna sa minimalnim koeficijentom otpora zraka – svega 0,24. Energija se pohranjuje u paketu baterija od 82 kWh što je ovom automobilu dovoljno za 560 kilometara po WLTP standardima.

 

Kao i svi ostali električni Volkswagenovi modeli, Space Vizzion je smješten na MEB platformi. Pokreće ga elektromotor od 275 KS montiran na zadnju osovinu. Kao opcija, nudi se i pogon na sva četiri točka, a to bi se postiglo sa još jednim elektromotorom, na prednjoj osovini što bi ovom automobilu davalo ukupnu snagu od 355 KS. Verzija sa pogonom na sva četiri točka od 0 do 100 ubrzava za samo 5 sekundi, dok je maksimalna brzina limitirana na 175 km//h.

 

Dizajn automobila je već nešto na što smo navikli kada je I.D. ponuda u pitanju. Prednji kraj nema masku hladnjaka koja je u ovom slučaju i bespotrebna obzirom na to da se radi o električnom automobilu. Planirana su LED matrix svjetla, kao i LED trake koje povezuju prednju svjetlosnu grupu i tako osvjetljavaju i VW logo.

 

Trend uklanjanja ručki za otvaranje vrata počinju slijediti i Volkswagenovi dizajneri. Na automobilu će biti osvijetljene površine koje će zapravo služiti kao ručke, a vrata ćete otvarati na dodir. Iznutra, Space Vizzion se ne razlikuje mnogo od ostalih električnih konceptnih modela. Na centralnom stubu instrument table se nalazi 15,6-inčni ekran infotainment sistema, dok vozač ispred sebe ima head-up displej.

10:42 | Nov 20, 2019

KOMENTARI (0)