VIJESTI / TUNING

Startechov Aston Martin Vantage ima 592 KS

aston martin

Aston Martin Vantage

aston martin

Aston Martin Vantage

aston martin

Aston Martin Vantage

aston martin

Aston Martin Vantage

aston martin

Aston Martin Vantage

aston martin

Aston Martin Vantage

Bijel poput anđela, grešan poput đavola

 

Aston Martinovi automobili su sami po sebi izuzetno brzi i atraktivni. A kako izgleda kada se specijalizirana tuning kuća pozabavi njegovim izgledom i performansama? Odgovor nam je dao Startech. Startech je manje poznata tuning kuća, a ono što je još manje poznato je da su oni zapravo ogranak Brabusa koji se bavi automobilima koji nisu Mercedesi.

 

Obzirom na to da Brabus nije jeftin tuner, ne možemo očekivati ni od Startecha da bude nešto povoljniji. Konkretno, tuning paket za Aston Martin Vantage košta 23.200€ da bi vaš standardni Vantage vrijedan oko 140.000€ pretvorili u ovaj koji vidite na fotografijama. Šta kupci dobijaju za 23.200€? Dosta karbonskih dijelova i osjetno veću snagu.

 

Startech je za Vantage spremio novu prednju masku koja je izrađena od karbonskih vlakana, kao i bočni retrovizori. Izduvni sistem ima dva masivna završetka integrisana u zadnji difuzor. Takođe, Startech je spremio novu „obuću“ za Vantage te automobil dolazi na novim Startechovim aluminijskim felgama.

 

Kada su u pitanju nadogradnje motora, Startech je izvukao skoro 600 KS iz 4.0 litarskog biturbo V8 motora. Fabrički, snaga ovog motora iznosi 503 KS i 684 Nm, dok su uz ugradnju novih komponenti, iz Startecha tu snagu podigli na 592 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Konkretno, paket nadogradnji motora sam košta oko 7.600€, što je znatno manje od ukupne cijene sa estetskim paketom.

 

Na kraju krajeva, kome trebaju „fensi“ dodaci kada pod nogom imate skoro 600 KS?

20:47 | Sep 7, 2019

KOMENTARI (0)