VIJESTI / PREMIJERE

Stigao je i BMW M8 Gran Coupe

bmw

BMW M8 Gran Coupe

bmw

BMW M8 Gran Coupe

bmw

BMW M8 Gran Coupe

bmw

BMW M8 Gran Coupe

bmw

BMW M8 Gran Coupe

bmw

BMW M8 Gran Coupe

bmw

BMW M8 Gran Coupe

bmw

BMW M8 Gran Coupe

Za one koji preferiraju praktičnost sa osobinama sportskog kupea

 

BMW je ove godine napokon predstavio M8. Model kojem u prvoj generaciji jednostavno nije bilo suđeno da dođe na tržište, ostao je tek neostvarena želja brojnih ljubitelja automobila bavarskog giganta. Čekanje na povratak „osmice“ u ponudu je trajalo prilično dugo, a svi su radosno dočekali vijest o dolasku M8 na tržište. M8 je predstavljen u kupe i kabrio izvedbi, a sada je dostupan i u „porodičnom“ pakovanju.

 

Kao što možete naslutiti, BMW je otkrio i M8 Gran Coupe koji je u principu isti auto kao i standardni M8, samo što je praktičniji i prikladniji za porodicu. BMW-ovi dizajneri su se potrudili da ublaže maksimalno činjenicu da su od standardnog kupe automobila stvorili četverovratni automobil. Veliki posao su napravili i inžinjeri koji su ovjes ovog automobila restrukturiali i prilagodili tako da vozna dinamika i dalje bude jasno naglašena , čak i u Gran Coupe izvedbi.

 

Pod haubom ovog automobila nalazi se 4.4 litarski V8 biturbo motor koji u standardnoj izvedbi razvija 600 KS i 750 Nm obrtnog momenta, a u Competition izvedbi snaga iznosi 617 KS. Maksimalna brzina je elektronski limitirana na 250 km/h, dok uz M Driver paket raste na čak 305 km/h. U obje verzije, motor je uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem i xDrive pogonom na sva četiri točka.

 

Cijena običnog M8 Gran Coupe kreće od 118.400€, dok je Competition skuplji te njegove cijene počinju od 130.200€.

10:12 | Oct 9, 2019

KOMENTARI (0)