VIJESTI / PREMIJERE

Stigao je Mercedes-AMG CLA 35 (VIDEO)

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

cla35

Mercedes-AMG CLA 35

Utjelovljenje kultnog dizajna, snage i inteligencije

 

Mercedes je predstavio CLA 35 AMG. Ovaj model je najnovija ulazna tačka u svijet Mercedesovih AMG vozila. Ovaj četverovratni kupe dijeli progresivnu tehnologiju sa A-klasom, ali je još srčaniji sa svojim kultnim dizajnom i inteligentnim MBUX asistenom u enterijeru. Agilni, 2.0 četverocilindarski turbo motor isporučuje 306 KS koje se varijabilno isporučuju na sva četiri točka preko sedmostepenog DCT mjenjača i 4Matic pogona. Sportsko iskustvo u vožnji zahvaljujući njegovim performansama povezano je sa širokim dijapazonom iskustava u vožnji – od izuzetno sportskog, do potpuno ležernog i komfornog na dugim putovanjima.

 

Jedan od glavnih razloga za kupovinu ovog automobila je njegov dizajn. AMG-ovi dizajneri su manje-više zadržali formu standardnog CLA, s tim da su dodali nešto šire blatobrane. Prednji kraj, osim svjetala, veoma je sličan modelu A35 AMG Sedan koji je nedavno predstavljen. Na sličan način dizajnirani su bočni usisi kao i tipična maska hladnjaka sa zvijezdom na sredini i dvostrukom kromiranom trakom i AMG oznakom. Zadnji kraj je dobio difuzor i dvostruki kromirani završetak izduvnog sistema. Da je ovaj auto stilski, govore i najsitniji detalji. Kao i standardni, CLA 35 nema okvir vrata. Mali detalj, ali simpatičan i dopadljiv.

 

Iako je prožet sportskim karakterom, dizajn je i dalje itekako sofisticiran i otmjen. Ipak, to je Mercedes. Iz Mercedesa s ponosom ističu „inteligenciju“ ovog vozila. Njihov virtualni „Hej Mercedes“ asistent je sada poboljšan zahvaljujući vještačkoj inteligenciji. Tako MBUX sistem može prepoznati gotovo sve rečenice vezane za infotainment sistem i operacije vozila, čak i ako nisu direktno izgovorene. Klaster instrumenata je u potpunosti digitalni. Kupac može da izabere jedan od tri AMG stila displeja: Classic, Sport i Supersport. U Supersport modu, sve je u potpunosti podređeno performansama automobila. Kroz AMG meni, vozač može sebi prikazati različite opcije displeja, kao što su Warm-up, Set-up, G-sile i podaci o motoru.

 

Enterijer je izuzetno uglađen i ugodan za boravak u njemu, iako je automobil istinski sportaš. Ugodno ambijentalno osvjetljenje sada je već tipično za sve Mercedesove nove automobile. Dvobojna kolor šema nudi provjeren kontrast koji stilski djeluje perfektno. Volan je isti kao i u svim AMG vozilima, multifunkcionalni sa polugicama AMG Speedshift transmisije.

 

Svjetska premijera Mercedesa-AMG CLA 35 zakazana je za 16.4.2019., kada se održavaju press dani na Sajmu automobila u New Yorku, dok bi u prodaju trebao stići u avgustu ove godine. Sve cijene će biti poznate 29.4.2019. godine kada će Mercedes objaviti sve detalje vezane za kupovinu ovog automobila.

08:14 | Apr 9, 2019

KOMENTARI (0)