VIJESTI / PREMIJERE

Stigao je najsnažniji Lambo u historiji!

lambo

Lamborghini Sian

lambo

Lamborghini Sian

lambo

Lamborghini Sian

lambo

Lamborghini Sian

lambo

Lamborghini Sian

U skladu sa očekivanjima

 

Kako smo jutros pisali, stigao je najnoviji Lamborghinijev model. Sian je prvi hibridni Lamborghini u historiji, a osim što je prvi hibrid iz Sant'Agate, Sian je i najjači model u historiji kompanije. Premijerno predstavljanje će imati naredne sedmice u Frankfurtu na sajmu.

 

Svi posjetioci sajma će imati čemu da se dive. Lamborghini je sa Sianom nadmašio samog sebe te su ponovo napravili automobil koji će samom pojavom skretati pažnju na sebe. Agresivan, oštar i dinamičan – kao i svaki pravi Lamborghini, Sian je automobil koji ne možete ignorisati. Njegov izgled u velikoj mjeri podsjeća na Terzo Millennio koncept, a osim izgleda, Sian će privući vašu pažnju i na druge načine.

 

Da li vam je dovoljno da kažemo da ovaj automobil pokreće atmosferski, 6.5 litarski V12 motor? Sigurni smo da već u mislima čujete njegovu grmljavinu. Radi se o istom motoru koji pokreće Aventador SVJ 63, ali za razliku od Aventadora, Sian ima i elektromotor koji dodaje 34 KS što u konačnici daje 819 KS. Ova brojka, Sian čini najsnažnijim Lamborghinijem ikada.

 

Snaga se prenosi na sva četiri točka, a za prenos snage na točkove zadužen je sedmostepeni automatski mjenjač. Pogon na sva četiri točka je elektronski kontrolisan, a na zadnjoj osovini se nalazi mehanički diferencijal. Od 0 do 100 ubrzava za 2,8 sekundi, a maksimalna brzina automobila iznosi 350 km/h.

15:52 | Sep 3, 2019

KOMENTARI (0)