VIJESTI / PREMIJERE

Stigao je novi Audi RS Q3 (VIDEO)

audi

Audi RS Q3

audi

Audi RS Q3

audi

Audi RS Q3

audi

Audi RS Q3

audi

Audi RS Q3

audi

Audi RS Q3 Sportback

audi

Audi RS Q3 Sportback

audi

Audi RS Q3 Sportback

audi

Audi RS Q3 Sportback

audi

Audi RS Q3 Sportback

Predstavljena i Sportback verzija

 

Audi je danas predstavio RS Q3 i RS Q3 Sportback. Njihov kompaktni crossover je u svojoj drugoj generaciji koja je predstavljena nešto ranije ove godine, a sada je stigla i najjača verzija ovog automobila. U principu, koncept automobila je ostao isti kao i u prvoj generaciji uz određena poboljšanja. Prvenstveno, mislimo na poboljšanja motora koji pokreće ovaj automobil.

 

I dalje se radi o istom rednom, petocilindarskom 2.5 motoru. Nova verzija se razlikuje u snazi koja je sada veća u odnosu na prošlu, te motor sada razvija 394 KS i 480 Nm. To je dovoljno da ovaj automobil od 0 do 100 ubrza za 4,5 sekunde i postigne standardnu maksimalnu brzinu od 250 km/h dok kupci mogu izabrati i opciju sa 280 km/h. Pored više snage koju razvija, motor je osjetno lakši ukupno 19 kilograma u odnosu na staru verziju.

 

Snagu na sva četiri točka prenosi sedmostepeni automatski mjenjač. Sa standardnim postavkama ovjesa, automobil je 10 milimetara niži od standardnog Q3 i Q3 Sportbacka. Dynamic Chassis Control vam omogućuju da ovjes dodatno spustite i adaptirate amortizere prema vašim potrebama. Za zaustavljanje automobila, zadužen je čelični kočioni sistem, a uz doplatu možete imati i sofisticiranije, keramičke kočnice sa aluminijskim kliještima.

 

RS Q3 i RS Q3 Sportback su dobili dvije unikatne nijanse boja: Kyalami zelenu i Nardo sivu, karakterističnu za RS modele. Prednji kraj automobila je izmjenjen tako da izgleda agresivnije, a paralelno s tim da bude funkcionalniji kada je u pitanju hlađenje moćnog 2.5 motora. Automobil je dobio i visokosjajni crni krovni spojler kao i neizostavni, par ovalnih završetaka izduvnog sistema. U seriji, automobil stiže na 20-inčnim točkovima, dok su uz doplatu dostupni 21-inčni.

 

Enterijer karakterišu sportska sjedišta presvučena kombinacijom crne Nappa kože i alkantare. Ukoliko kupac želi „življe“ boje u kabini, može da bira crveni ili plavi konac za šavove koji stvaraju kontrast prilično tamnom enterijeru automobila. Uz opcijski Virtual Cockpit Plus, dobijate veći klaster digitalnih instrumenata.

11:06 | Sep 26, 2019

KOMENTARI (0)