VIJESTI / PREMIJERE

Stigao je Tesla Model Y!

teslay

Tesla Model Y

teslay

Tesla Model Y

teslay

Tesla Model Y

teslay

Tesla Model Y

teslay

Tesla Model Y

Novi SUV iz Tesle

 

Tesla je prikazao svoj novi SUV, Model Y. Automobil je dizajniran da bude maksimalno svestran i siguran. U ponudi će biti više verzija, jedna sa standardnim dometom, druga sa dugim dometom, a svakako će biti zanimljiva i performantna varijanta.

 

Tesla Model Y je dovoljno prostran da poveze sedam putnika i njihovu prtljagu, nudeći ubjedljivo najveći domet, superiorne performanse i najnapredniju tehnologiju. Visokoefikasna pogonska jedinica brzo reaguje na gas i do stotke stiže za 3,5 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 240 km/h. Model Y ima odlično upravljanje i ležanje bez obzira na uslove na cesti. Sa standardnom baterijom, Model Y može preći 370 km, a sa većom  baterijom, jedno punjenje je dovoljno za 482 km.

 

Iznutra, Model Y karakteriše panoramski stakleni krov i prostranost. Kao i za Model 3, za Model Y vam ne trebaju ključevi, već je dovoljno da povežete svoj telefon i automobil. Unutra je 15-inčni ekran osjetljiv na dodir kojim upravljate svim funkcijama u automobilu. Model Y se konektuje sa telefonom preko Tesline aplikacije koja vam omogućuje da otključate i zaključate automobil, rashladite ili zagrijete automobil prije nego što uđete u njega, pratite njegovu lokaciju, limitirate brzinu i još mnogo toga.

 

Model Y je dizjaniran da bude najsigurniji terenac u segmentu. Izrađen je u potpunosti sa DNK pravog električnog automobila sa niskim centrom gravitaacije, krutom strukturom i velikim panelima koji nude vrhunsku sigurnost. Aerodinamičan dizajn i liderska tehnologija izrade baterija, omogućavaju da ostvarite bolji domet sa mnogo manje energije. Model Y je kompatibilan sa Teslinom mrežom Superpunjača, ali i V3 Superpunjača. Mrežu čini 12.000 punjača u 36 država.

 

Isporuka prvih Modela Y Performance očekuje se na jesen 2020., dok će ostale varijante stići na proljeće 2021. Cijena Modela Y sa standardnim dometom iznosi 39.000$.

07:42 | Mar 15, 2019

KOMENTARI (0)