VIJESTI / PREMIJERE

Stigla je Cupra Formentor

cupra_formentor

Cupra Formentor

cupra_formentor

Cupra Formentor

cupra_formentor

Cupra Formentor

Prvi samostalni Cuprin model

 

Seatov brend Cupra je predstavila svoj prvi samostalni model. Radi se o Formentoru, hibridnom crossoveru. Za sada konceptni automobil, biće prikazan na nadolazećem sajmu u Ženevi. Iako se radi o Cuprinom samostalnom modelu, to ne znači da nećemo vidjeti ovaj model sa Seatovim oznakama u budućnosti. Iz Cupre kažu da je ovo SUV sa osobinama pravog sportskog automobila.

 

Formentor je zapravo zasnovan na konceptu 20V20 predstavljenom u Ženevi 2015. godine. Dizajn je u velikoj mjeri preuzet sa konceptog modela. Svojim dizajnom, Formentor nagovještava da će Cupra izrasti u brend koji preizvodi sportske automobile premium segmenta.

 

Cupra Formentor je niža od većine crossovera i karakteriše je padajuća linija krova što ovaj model svrtsava u segment coupe SUV-ova. Prednja maska je očekivano preuzeta sa modela Seat Tarraco, najvećeg Seatovog SUV-a u ponudi, a nazad se nalazi LED traka kakvu smo vidjeli i na teaseru. U Ženevi, automobil će biti prikazan u novoj, mat Petrol plavoj boji.

 

Iako još ne znamo dimenzije Formentora, pretpostavljamo da će biti nešto manji od Atece, ali i širi kako bi se poboljšale vozne karakteristike i upravljivost auta.

 

Pod haubom se nalazi visoko performantni hibridni pogon koji razvija 242 KS. Autonomija električnog pogona iznosi oko 50 km. Snaga se na točkove prenosi preko automatskog DSG mjenjača.

 

Cupra Formentor u prodaju stiže 2020. godine, a plan je da u prve tri do prvih pet godina prodaju 30.000 Formentor. Prošle godine, brend je prodao 14.400 modela.

11:07 | Feb 22, 2019

KOMENTARI (0)