VIJESTI / AKTUELNOSTI

Stigla je nova kreacija Mercedesa i Cigarette Racinga (VIDEO)

Gliser inspirisan najbržim četverosjedom na svijetu

 

Mercedes-Benz i Cigarette Racing su se vratili, a vratili su se sa svojom najnovijom kreacijom – 41' AMG Carbon Edition gliserom. Ovaj izuzetno atraktivni gliser predstavljen je u na sajmu nautike u Majamiju. Novi gliser, kao što mu i samo ime kaže, izrađen je od karbonskih vlakana što ga čini izuzetno laganim. Da bismo napravili adekvatnu usporedbu, novi gliser je čak 227 kg lakši od Maruauder AMG glisera kojeg su predstavili 2017.

 

Smanjenje mase je doprinijelo i poboljšanju performansi. Gliser pokreću četiri Mercury Racing 400R motora koji ukupno razvijaju snagu od 1.600 KS. To je dovoljno da postigne brzinu od 133 km/h. Iako je izuzetno snažan i brz, ne može se porediti sa prošlogodišnjim gliserom inspirisanim modelom AMG One. Njegova snaga je iznosila 3.100 KS što je skoro duplo više nego ove godine, a postizao je brzinu od 225 km/h.

 

Naravno, baš poput modela kojim je inspirisan, 41' AMG Carbon Edition je stvoren i za jurnjavu i uživanje u luksuzu. Za razliku od prošlogodišnje kreacije, ovogodišnji gliser može prevoziti do 20 ljudi pri brzini krstarenja. A ukoliko pokušate postići maksimalnu brzinu, onda se kapacitet smanjuje na osam putnika.

 

11:35 | Feb 16, 2019

KOMENTARI (0)