VIJESTI / PREMIJERE

Stigla je nova Toyota Yaris

toyota

Toyota Yaris

toyota

Toyota Yaris

toyota

Toyota Yaris

toyota

Toyota Yaris

toyota

Toyota Yaris

toyota

Toyota Yaris

toyota

Toyota Yaris

Od sada dostupna i kao hibrid

 

Toyota je danas predstavila potpuno novi Yaris. Nova generacija popularnog mališana donosi određene novosti i evoluciju veoma primamljivog i atraktivnog dizajna. Prva generacija ovog modela stigla je prije 20 godina, a kroz tih 20 godina, Yaris je stekao veoma važnu ulogu u Toyotinom poslovanju.

 

 

Novi Yaris je razvijan na TNGA platformi na kojoj će biti bazirani svi novi Toyotini  kompaktni modeli. Automobil koristi potpuno nove komponente, razvijane i izrađene iz temelja, uključujući motor, hibridni sistem, mjenjač i ovjes. Pored lagane, ali čvrste karoserije sa niskim centrom gravitacije, Yaris će biti ponuđen sa četiri različite pogonske jedinice koje isporučuju agilnost, superioran komfor u vožnji, kao i uglađeno i direktno ubrzanje.

 

Prva od tih pogonskih jedinica je potpuno novi trocilindarski, 1.5 Dynamic Force Engine, motor uparen sa Direct Shift CVT automatskom transmisijom. Zatim, u ponudi su 1.5 litarski Dynamic Force Engine sa novom generacijom hibridnog sistema, 1.5 litarski Dynamic Force Engine sa šestostepenim manuelnim mjenjačem i unaprijeđeni 1.0 litarski motor sa kompaktnim i laganim CVT mjenjačem.

 

Najinteresantniji model u ponudi je svakako onaj sa hibridnim pogonom. Po prvi put, Toyota je upotrijebila ovaj sistem sa mnogo nižom potrošnjom goriva. Kompletan sistem je znatno efikasniji upotrebom potpuno prilagođenog motora novom hibridnom sistemu sa velikim brojem novih komponenti. Takođe, po prvi put se koristi i E-Four, električni pogon na sva četiri točka koji je još jedan od benefita hibridnog pogona.

 

Novi Yaris će zadržati svoj prepoznatljivi, mladalački karakter. Dizajn je doživio blage, ali lako uočljive promjene koje Yaris čine još, atraktivnijim. Gledajući ostatak ponude, Yaris se sada savršeno uklapa u obnovljenu Toyotinu flotu. Yaris će biti dostupan u 12 boja, a u ponudi su i dvije nove nijanse: Ice Pink metalik i Coral Crystal Shine. Takođe, u ponudi je i šest dvobojnih kolor šema sa crnim ili bijelim krovom.

09:35 | Oct 16, 2019

KOMENTARI (0)