VIJESTI / AKTUELNOSTI

Stiže budućnost turbopunjača (VIDEO)

Inovacija iz najpoznatije kompanije za proizvodnju turbopunjača

 

 

Elektromotornim impulsom na kompresor, koji ga pri niskim turažama motora zavrti do 120.000/min, ubrzava se odziv na gas i učinkovito uklanja 'turbo-rupa' te omogućava ugradnja većeg i kapacitivnijeg, ali i tromijeg turbopunjača, koji time osigurava uvjerljivo prednabijanje u cjelokupnom radnom području...

 

Elektromotorni punjač,  odnosno električni punjač, kao dodatnu opciju prednabijanja motora, koji uskače kad je klasičan turbopunjač neučinkovit pokazao je svoju korisnost na poboljšanje performansi i smanjenje potrošnje.No postoji i treća opcija, koju upravo uvodi Garrett, najpoznatiji proizvođač turbopunjača.

 

Njihovi su stručnjaci došli su do genijalne zamisli. U punjač (kompresor), za prednabijanje zraka, odnosno usisne smjese u motor, kao pogonski sklop, umjesto plinske turbine (pogonjene ispušnim plinovima), ugrađivat će elektromotor.

 

U području nižeg opterećenja motora impulsno će okretati kompresor brzinom do 120.000/min. U funkciji, za glavno pokretanje kompresora, ostat će i turbina sa zakretnim lopaticama (VNT) te će oba pogonska sistema raditi u sinergiji.

 

Tako će se ubrzati odziv na gas te će potpuno nestati takozvana 'turbo-rupa'. Povećat će se učinkovitost i performanse motora te će se, u sklopu koncepcije 'downsizing', dodatno smanjiti potrošnja goriva i emisija štetnih plinova.

 

Inovativan turbopunjač ima ugrađen elektromotor, koji kod nižeg opterećenja zakreće turbinu brzinom koja osigurava inicijalno punjenje i dodatno poboljšava punjenje u osjetljivom radnom području i elastičnost motora.

 

U punom pogonu ispušni plinovi zakreću turbinu do 250.000/min, a elektromotor je tada isključen. Prednosti turbopunjača s pomoćnim elektromotornim pogonom najuočljiviji su kod manjih obrtaja.

 

Pri 1500/min klasični turbokompresor postiže punu učinkovitost nakon jedne do dvije sekunde, a električni već nakon pola. Poboljšana je i radna karakteristika, jer se postiže gotovo linearan prirast pritiska punjenja, što povoljno utječe na performanse i potrošnju.

 

Zadržavanjem optimalnih radnih parametara motora u širem području, potrošnja goriva smanjuje se za 5 do 10 posto. Ovaj sistem nudi još jednu veliku prednost: punjač (kompresor) može elektromotorom nabiti zrak u cilindre nekoliko trenutaka prije pokretanja motora, čime se ostvaruju pretpostavke za trenutno paljenje goriva u dizelskom motoru.

 

Tako otpada potreba za zahtjevnim grijačima i olakšava se konstrukcija komore za izgaranje. Ovaj je sustav Garrett razvio u suradnji s tehnološkom i finansijskom potporom BMW-a i Audija te će oni imati „početnu“ ekskluzivu, a prve ugradnje se najavljuju za 2021. U videu ispod nalazi se objašnjenja sistema koji je Audi razvio i koji primjenjuje na određenim modelima.

 

Izvor: autoportal.hr

15:16 | Oct 21, 2019

KOMENTARI (0)