VIJESTI / AKTUELNOSTI

Stiže Hyundai Veloster N sa DCT mjenjačem (VIDEO)

hyundai

Hyundai Veloster N

hyundai

Hyundai Veloster N

hyundai

Hyundai Veloster N

Zvanično najavljen na Hyundaijevom Youtube kanalu

 

Hyundai je objavio teaser Velostera N za 2020. godinu. Vjerovatno se pitate o čemu pišemo jer je Veloster N za 2020. godinu već odavno dostupan i možete ga naručiti. Na listi opcija se nalaze Performance paket, posebne podne prostirke, mreže za prtljagu, kao i ostali dodaci za automobil. Jedna od opcija koju ne možete izabrati je DCT automatski mjenjač. Ali, uskoro ćete i to moći.

 

Upravo zato, Hyundai je kreirao poseban teaser video za Veloster N sa DCT mjenjačem. Video sam po sebi ne otkriva mnogo. Kao i svaki proizvođač, Hyundai je svoj Veloster N predstavio u spotu nabijenom adrenalinom i jurnjavom kroz napuštenu halu. Iako nije direktno spomenut u teaseru, kadar na početku videa sugeriše da vozač mijenja brzine na polugicama iza volana.

 

DCT je spomenut tek kroz hashtag što je sasvim dovoljno da zaključimo da će kupci uskoro moći da biraju između manuelnog i automatskog mjenjača pri kupovini Velostera N. Očekujemo da će DCT povoljno uticati na ubrzanje automobila, kao i na potrošnju goriva iako je to manje bitno kada je hot hatch u pitanju. Za sada nije poznato da li će DCT mjenjač biti ponuđen u mehanički identičnom i30 N, kao i u nadolazećem i20 N.

09:07 | Apr 14, 2020

KOMENTARI (0)