VIJESTI / AKTUELNOSTI

Stiže "trkački BMW sa tablicama"

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

bmw

BMW M2 CS

Čistokrvni BMW M model

 

Crossoveri i SUV automobili su odlični i nemoguće je to osporiti. Nivo razvoja koji su dostigli je izuzetno visok te je impresivno koliko su svestrani ovi automobili. Ipak, zbog svojih „fizičkih“ karakteristika, neke stvari je nemoguće doživjeti u njima te su nam sportski automobili i dalje potrebni. A istog mišljenja su i u BMW-u.

 

Nakon serije terenaca sa M oznakom, BMW će konačno predstaviti jedan istinski sportski automobil. Poslije X3, X4, X5 i X6, za nekoliko dana debitovaće najatraktivniji i najbrži M2 ikada sa oznakom CS.

 

Direktor BMW-ovog M odjela, Markus Flasch, M2 CS je opisao kao "najsvježiji i najčistiji BMW M model nakon dugo vremena, fenomenalan trkački automobil sa registarskim tablicama".

 

Flasch nije otkrio specifikacije M2 CS, ali se očekuje da bude jači, a istovremeno i lakši od modela M2 Competition. Spekuliše se da će posljednja verzija Serije 2 u M varijanti imati oko 444 KS i 550 Nm, što je 40 KS više od M2 Competition. Kupci će moći da biraju između šestostepenog manuelnog i sedmostepenog DCT automatika sa QuickShift opcijom.

 

M2 CS će biti isporučivan sa karbon-keramičkim kočnicama, Michelin Pilot Sport Cup 2 gumama na 19-inčnim felgama, modifikovanim ovjesom i modernizovanom šasijom. Promijenjena je i unutrašnjost automobila, a sve promjene su rađene kako bi se maksimalno smanjila ukupna masa što se u konačnici povoljno reflektuje na vozne karakteristike automobila

14:24 | Oct 31, 2019

KOMENTARI (0)