SPORT / WRC

Stravično izlijetanje Otta Tanka u Monte Carlu (VIDEO)

Kraj relija za aktuelnog svjetskog prvaka

 

Sinoć je startao Reli Monte Karlo 2020. Posade su po običaju pred sobom imale dva uvodna, noćna brzinska ispita, a sve je proteklo veoma „mirno“ i bez „žrtava“. Osim problema s pregrijavanjem koje su imali svi vozači M-Sportovih Ford Fiesti WRC, drugih poteškoća nije bilo.

 

Reli je jutros nastavljen brzinskim ispitom Curbans - Venterol 1, a već na prvom brzinskom ispitu dana, Monte Karlo je pokazao svoju pravu stranu. Probleme su imali svi odreda, Tanak, Neuville, Ogier, a prvi je „nastradao“ Gus Greensmith koji je pri veoma maloj brzini sletio sa ceste, ali zbog položaja automobila, nije mogao nastaviti reli. U klasi RC2 u kojoj nastupaju R5 automobili, Umberto Scandola je slupao svoj Hyundai i20 R5, a Mads Ostberg, jedan od favorita za pobjedu u WRC 2 šampionatu je probio gumu i pao daleko u poretku.

 

Već naredni brzinac, St-Clément-sur-Durance - Freissinières 1 nam je oduzeo jednog od glavnih favorita za pobjedu. Ott Tanak je pri velikoj brzini izgubio prijanjanje na prednjem kraju i uslijed podupravljanja izletio pored ceste i nekoliko puta se prevrnuo. Posada je prošla bez povreda, ali su Tanak i Jarveoja odbranu titule počeli na veoma loš način. U nastavku pogledajte onboard snimak izlijetanja.

10:41 | Jan 24, 2020

KOMENTARI (0)