VIJESTI / AKTUELNOSTI

Studenti kreirali Škodin pickup

Zasnovan na Kodiaqu

 

Svake godine Škoda izradi konceptni auto kojeg kreiraju studenti mašinstva. Na taj način, Škoda podržava njihov napredak, ali istovremeno traže potencijalne nove zaposlenike koji bi po završetku studija odmah pronašli posao u češkom gigantu. Ovo je šesti ovakav projekat, a po prvi put biće zasnovan na SUV modelu.

 

Na skici modela se vidi „mišićavi“ pickup zasnovan na Kodiaqu. Za razliku od standardnog, imaće samo dvoja vata i masivne točkove za offroad vožnju. Kao i inače, odabrana je upečatljiva boja, a ove godine drečava narandžasta vas jednostavno tjera da zapazite ovaj koncept.

 

Inače, Škoda je nekada proizvodila i serijski pickup. Bio je baziran na modelu Felicia i zvao se Felicia Fun. Prodavao se na samom kraju Felicijinog životnog ciklusa i svi primjerci su uglavnom prodati u zapadnoj Evropi. Takođe, ovo nije prvi pickup koji su studenti razvili. Prije četiri godine, 2015., stvorili su Funstar koncept. Radilo se o transformaciji Fabije treće generacije u minijaturni pickup. Osim Funstara, do sada su kreirali CitiJet kabrio (baza Citigo), Atero kupe (Rapid Spaceback), Element električni bagi (Citigo) i Sunroq kabrio (Karoq).

 

Svi modeli su ostali unikatni konceptni automobili koji zapravo pokazuju koliko su sposobni i inovativni Škodini studenti kada im se dadne potpuna sloboda stvaranja i eksperimentisanja. Zvanično predstavljanje ovog koncepta je planirano za juni, a važno je napomenuti da je kompletan projekat podržan od strane Škodinih dizajnera i inžinjera.

12:26 | Mar 25, 2019

KOMENTARI (0)