SPORT / BH AUTOSPORT

Suad Hota najavio povratak u Šampionat BiH

Povratak jednog od najuspješnijih bh. vozača

 

Malo je ljudi na Balkanu da nisu čuli za Suada Hotu. Popularni Sarajlija se godinama uspješno bavio brdskim trkama na kojima je ostvarivao velike uspjehe, nerijetko pobjeđujući čak i kada se to najmanje očekuje. Njegov automobil, Lancia Delta Integrale je dječački san svakog istinskog zaljubljenika u adrenalin i brzu vožnju. 

 

Prije dvije godine, Hota je imao incident na trci u Kotoru kada je udario u šikanu i pri tom oštetio svoj automobil. Sezona je tada bila gotova za njega, a bez njega smo bili i čitavu prošlu godinu. Rekorder brojnih staza na velika vrata se vraća u Šampionat BiH, a u nastavku vam prenosimo objavu sa njegove zvanične Facebook stranice:

 

"Vrijeme je za povratak!

 

Prošle su pune dvije godine od kako smo se posljednji put takmičili. Nesreća u Kotoru nas je podstakla da u potpunosti obnovimo Lanciju i vratimo je u fabričko stanje. Nakon dvije godine, došlo je vrijeme da se vratimo na stazu!

 

U životu je uvijek potrebno imati nekoga ko će vam pružiti ruku i biti vaša podrška. Naša nova – stara podrška je Petrol BH Oil Company! Na obostrano zadovoljstvo, naša saradnja je obnovljena i od Lopara, Lancia će biti obojena u boje naših starih prijatelja s kojima smo ostvarili velike uspjehe.

 

Spremni smo za nove pobjede uz Petrol Q MAX gorivo!" 

 

13:05 | Jun 13, 2019

KOMENTARI (0)