VIJESTI / AKTUELNOSTI

Subaru BRZ odlazi u historiju

Kraj karijere za Subaruov sportski coupe

 

Subaru BRZ odlazi u historiju. Sportski coupe je inicijalno predstavljen 2012. godine, razvijen u saradnji sa Toyotom koja praktično isti model prodaje pod nazivom GT86. I kako Toyota planira da ovaj automobil predstavi i u drugoj generaciji, ponovo u saradnji sa Subaruom, isti taj Subaru se odriče svoje verzije ovog modela.

 

Svoj labuđi pjev, BRZ doživljava kroz posljednju specijalnu seriju koja nosi naziv Final Edition. Ovim činom, Subaru se u potpunosti odriče sportskog imidža kompanije koji ih je praktično i proslavio i držao u životu. Kako bi oproštaj učinili lakšim za fanove, BRZ dolazi sa Sachsovim amortizerima i Brembo kočionim sistemom. Automobil dolazi obojen u WR Blue Pearl nijansu plave koja nas podsjeća na dane kada je Subaru bio na vrhuncu slave zahvaljujući Imprezi WRX STI.

 

Enterijer je takođe obogaćen plavom bojom te su naglasci u unutrašnjosti takođe obojeni tom bojom: ručica mjenjača, obloga vrata, instrument ploča kao i volan prošiven ukrasnim plavim koncem. Naravno, obzirom na to da se radi o specijalnoj ediciji, neizostavne su i ukrasne značke koje ga identificiraju kao specijalni model. Finalna edicija posljednjeg Subaruovog sportaša biće dostupna od jula, a početna cijena će iznositi 40.270€.

08:21 | Mar 17, 2020

KOMENTARI (0)