VIJESTI / AKTUELNOSTI

Subaru predstavlja dva hibridna modela u Ženevi

Hibridna verzija boxer motora

 

Subaru će predstaviti dva hibrdna modela u Ženevi. Pod haubom će imati hibridni e-boxer motor, verziju njuhovog čuvenog motora, ali sa dodatkom električnog pogona. O kojim modelima je riječ, još ne znamo. Pretpostavka je da se radi o postojećim modelima koji će samo dobiti hibridne verzije.

 

Ovo će biti prvi hibridni modeli iz Subarua koji će stići na evropsko tržište. Subaru drži pod velom tajne sve moguće detalje o pogonskoj jedinici koja će biti ugrađivana u ove modele. Ne otkrivaju ni zapreminu, ni snagu boxer motora kojeg će upariti sa električnim motorom.

 

Subaruov boxer motor postao je prepoznatljiv po svom karakterističnom zvuku, ali i vrhunskim performansama motora, kao i svojim fizičkim osobinama. Zahvaljujući svojoj konstrukciji, boxer motor je moguće postaviti mnogo niže nego standardne motore pa je centar gravitacije automobila dosta niži što povoljno utiče na upravljanje i ležanje automobila.

 

Na web stranici Subarua, stoji slogan koji naslućuje posebnu interpretaciju hibridnog pogona – „Hibrid na Subaruov način“. Iz Subarua su ranije govorili kako bi naredni WRX STi modeli mogli koristiti hibridni pogon, obzirom da čuveni 2.5 litarski boxer više ne zadovoljava rigorozne kriterije po pitanju emisije štetnih gasova.

 

Inače, ovo neće biti prvi hibridni modeli koji dolaze iz Subarua. Prije šest godina, 2013., Subaru je predstavio XV Hibrid, model za japansko i američko tržište. Taj model pokreće 2.0 litarski boxer sa 148 KS benzinskog i 14 KS električnog motora. Osim njega, u SAD je prošle godine stigao i Crosstrek Hibrid.

11:04 | Feb 11, 2019

KOMENTARI (0)