VIJESTI / AKTUELNOSTI

Sudar titana na pomolu: Honda sprema unaprijeđeni Civic Type R

ctr

Honda Civic Type R (2020)

ctr

Honda Civic Type R (2020)

ctr

Honda Civic Type R (2020)

Unaprijeđeni Civic Type R se razvija na Nordschleifeu

 

Honda je prije dvije godine postavila rekord Nordschleifea u kategoriji automobila sa prednjom vučom. Novi Civic Type R je doslovno uništio stari rekord staze i upisao se u historiju. Vrijeme prolazi, a automobili napreduju. Renault sprema svoj Megane R.S. Trophy-R za obaranje rekorda kojeg drži Civic.

 

Međutim, u Hondi ne sjede skrštenih ruku. Uporedo s Renaultom, Honda provodi svoj testni program unaprijeđene verzije Civica Type R FK8. Iz Honde eksperimentišu i testiraju dvije različite izvedbe automobila. Jedna od izvedbi koja je privukla mnogo pažnje je ona sa minijaturnim zadnjim spojlerom koji je značajno manji od onog koji koristi aktuelna generacija, ali i druga izvedba testnog Civica.

 

Novi Civic Type R bi trebao biti značajno lakši od aktuelnog, a prednji kraj bi mogao dobiti još agresivniji prednji branik, a određene izmjene će se desiti i na zadnjem braniku. Osim vizuelnih izmjena, novi Civic Type R bi mogao biti i još jači, ali ništa drastično. Civic će i dalje ostati old school hot hatchback sa benzinskim motorom. Aktuelni Civic Type R ima 2.0 turbo motor koji razvija 320 KS, a novi Civic bi mogao dobiti malo pojačanje od 10 do 15 KS.

21:19 | Apr 23, 2019

KOMENTARI (1)


emfgdsfbmc

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 27th, 2020 - 12:24PM