VIJESTI / AKTUELNOSTI

Susret generacija Golfa GTI u novoj reklami (VIDEO)

volkswagen

Volkswagen Golf GTI

volkswagen

Volkswagen Golf GTI

volkswagen

Volkswagen Golf GTI

volkswagen

Volkswagen Golf GTI

Prva i najnovija generacija Golfa GTI zajedno na stazi

 

Volkswagen je prije nekoliko sedmica predstavio novi Golf GTI. Legendarni hot hatch je debitovao 1976. godine i od tada je stekao veliku popularnost zahvaljujući svojim karakteristikama. Volkswagen je kreirao sportski automobil za široke mase i samim tim pokupio brojne simpatije. Generacije su dolazile i odlazile, a GTI je živio u svakoj. Na današnjici, kada je „klima“ u autoindustriji sve nepovoljnija po sportske automobile, GTI nastavlja uspješno preživljavati.

 

U novoj reklami za Volkswagen Golf GTI, događa se jedan neobičan susret. Zapravo, i nije neobičan. Sigurni smo da ćemo ovu scenu često viđati u budućnosti. Na trkačkoj stazi, desio se susret generacija. Na jednom mjestu, bili su Golf GTI prve i najnovije, osme generacije. Mnogo toga se promijenilo za 44. godine koliko je Golf GTI prisutan na tržištu, ali sigurno je da se njegov duh i karakter ne mijenjaju.

 

Baš kao i 1976., Golf GTI krase isti detalji, adaptirani u doba u kojem živimo. GTI je „narastao“ i „ojačao“. Dimenzije automobila su neuporedive, kao i njihove performanse. Originalni GTI je pod haubom imao atmosferski 1.6 benzinski motor od 110 KS, dok je za pokretanje novog Golfa GTI zadužen 2.0 TSI benzinski motor od 245 KS.

07:57 | Mar 7, 2020

KOMENTARI (0)