SPORT / BH AUTOSPORT

Svečano proglašeni šampioni u bh. automobilizmu za 2019. godinu

Zvanično stavljena tačka na sezonu 2019.

 

Danas je u Bijeljini održano svečano proglašenje šampiona Bosne i Hercegovine u automobilizmu. Kao i svake godine, lokacija održavanja proglašenja se mijenja te je po prvi put Bijeljina ugostila svečano proglašenje, a najveći krivci za povratak ovog grada na mapu bosanskohercegovačkog automobilizma je AMKK Optima Motorsport. Oni su u prošloj godini bili veoma aktivni i kao takmičari i kao organizatori što je bilo dovoljno za status jednog od najboljih organizatora prošle godine.

 

SAMS BiH je dodijelio priznanja najboljim u disciplinama A01 – kružne trke, A02 – brdske trke, A04 – autokros, A07 – OVS, A09 – autoslalom i A10 – trke ubrzanja, kao i u disciplini K01 – karting koja i dalje proživljava krizu i nema potrebnu podršku od BIHAMK-a.

 

Među priznanjima za uspjehe u protekloj, 2019. godini, dodijeljena su i posebna priznanja dvojici vozača koji su posljednje tri godine dominantni u svojim klasama. Bosna i Hercegovina je dobila najmlađeg osvajača priznanja „Zlatna kaciga“ u seniorskoj konkurenciji. Harun Hadžić je sa tri vezane titule u klasi N3, disciplina A02, postao najmlađi osvajač ovog priznanja sa samo 24. godine. U disciplini A01 – kružne trke, priznanje „Zlatna kaciga“ je uručeno Jasminu Hrniću iz Banja Luke koji je posljednje tri sezone najbolji u klasi E1-15

 

U sklopu svečanog proglašenja šampiona, održano je i opušteno druženje takmičara kojima ostaje nada da će 2020. godina biti kud i kamo bolja od prošle godine, a na SAMS-u je da provede sve mjere kako bi takmičarima obezbijedio vrhunske uslove na svakom takmičenju.

 

Kompletne rezultate pogledajte OVDJE.

23:14 | Feb 8, 2020

KOMENTARI (0)