VIJESTI / AKTUELNOSTI

Svi detalji o novom Renault Meganeu R.S. Trophy-R

renault

Renault Megane R.S. Trophy-R

renault

Renault Megane R.S. Trophy-R

renault

Renault Megane R.S. Trophy-R

renault

Renault Megane R.S. Trophy-R

renault

Renault Megane R.S. Trophy-R

Poznate sve karakteristike rekordera Nordschleifea

 

Renault je objavio sve detalje o novom Meganeu RS Trophy-R koji je prije nekoliko sedmica skinuo rekord Nordschleifea u kategoriji modela s prednjim pogonom. U odnosu na standardni Megane RS, ova verzija olakšana je za čak 130 kg. Kako su inženjeri iz Renaulta to postigli? Prije svega, upotrebom karbonskih elemenata, tanjeg stakla, izduvnim sistem od titana, ali i izbacivanjem zadnjih sjedišta.

 

Automobil je dobio i Ohlins amortizere za još bolje držanje, a tu su i opcijske karbonske felge. Za kočenje se brinu Brembo kočnice, dok izduvni sistem nosi potpis slovenskog stručnjaka Akrapoviča. Zanimljivo je kako je sustav zakretanja stražnjih kotača u ovom modelu izbačen kako bi automobil u zavojima bio konzistentniji.

 

Ispod poklopca se nalazi poznati 1.8 litarski turbobenzinac snage 300 KS uz 400 Nm obrtnog momenta, a nudiće se isključivo s ručnim mjenjačem. Ubrzanje do stotke traje 5,4 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 262 km/h. Cijene kreću od 55 hiljada eura, a proizvodnja je limitirana na 500 primjeraka. Sigurni smo kako će ljubitelji hot hatch automobila "razgrabiti" svih 500 primjeraka u vrlo kratkom vremenskom roku.

 

Izvor: Jutarnji.hr

22:21 | Jul 5, 2019

KOMENTARI (0)