VIJESTI / AKTUELNOSTI

Tajanstveni teaser novog Lamborghinija

Novi Lamborghini stiže u Frankfurt

 

Lamborghini se „zagrijava“ za Sajam automobila u Frankfurtu. Prije nekoliko dana, u Montereyu su predstavili specijalne edicije Aventadora i Huracana, a već danas su objavili novi teaser koji prikazuje prednja svjetla, nama potpuno nepoznatog modela. Osim misterioznog modela, Lamborghini je objavio i misteriozan opis slike: „Stiže nam nešto novo. Ne možete dočekati da vidite? Samo otvorite oči za budućnost.“

 

Ovaj opis, kao teaser, ostavili su nas da razmišljamo šta bi to u konačnici moglo biti. Od svih opcija, prva koja nam pada na pamet jeste da će Lamborghini u Frankfurtu predstaviti svoj novi, dugo očekivani hiperautomobil. Iz kompanije su izjavili kako su ga već prikazali potencijalnim kupcima, a prema glasinama, najsličniji je konceptu Terzo Millennio.

 

Ipak, u to ne možemo biti 100% sigurni obzirom na prilično zbunjujuću situaciju u Lamborghiniju. O tome smo već ranije pisali, a u izvještaju kompanije koji je objavljen nešto ranije ovog mjeseca, stoji da će nasljednik Aventadora stići tek 2024. godine i trebao bi biti baziran na konceptu Terzo Millennio, dok će Huracanov nasljednik stići godinu kasnije.

 

Za utjehu, nećemo morati još dugo da čekamo na otkrivanje Lamborghinijeve „tajne“ te ćemo za nešto manje od mjesec dana saznati o kojem Lamborghiniju se radi. Iskreno se nadamo da se radi o novom modelu, a ne o unikatnom modelu ili modelu limitirane produkcije.

07:32 | Aug 23, 2019

KOMENTARI (0)