VIJESTI / AKTUELNOSTI

Taycan Cross Turismo stiže 2020. godine

missione

Porsche Mission E Cross Turismo Concept

missione

Porsche Mission E Cross Turismo Concept

missione

Porsche Mission E Cross Turismo Concept

Obični Taycan stiže u septembru, a crossover izvedba naredne godine

 

Prošle godine Porsche je „bacio bubicu“ kako bi pored standardnog Taycana mogli napraviti i crossover izvedbu svog prvog električnog modela. U međuvremenu, postalo je potpuno jasno da će ubrzo Taycan Cross Turismo postati stvarnost. Prve glasine su govorile da će na tržište stiži 2021. godine, međutim, sada je Porsche potvrdio da električni crossover stiže godinu ranije.

 

Raniji dolazak ovog modela rezultat je napornog, ali i ubrzanog rada na razvoju prvog električnog crossovera. Radi se na razvoju novih, čvrstih baterija koje će imati znatno bolji domet i efikasnost, kao i na unaprijeđenju pogonske jedinice električnih automobila. Proizvodni pogoni u Leipzigu se šire i modernizuju za elektrifikaciju Porscheovih modela. U toj fabrici će se proizvoditi i naredna generacija Macana koji će biti potpuno električni.

 

Do 2025. godine, Porsche planira da polovinu njihove prodaje čine hibridni i električni modeli. Takođe, u planu je i elektrifikacija Boxtera, a konačna odluka dolazi ove godine.

 

„Naša radna snaga se udvostručila u zadnjih sedam godina. Elektromobilnost otvara nova radna mjesta i nove poslove. Samo za Taycana smo otvorili 1.500 novih radnih mjesta. On označava početak nove ere za nas. Po svemu sudeći uspješne ere. Već imamo 20.000 ozbiljno zainteresovanih kupaca što nas primorava da povećamo proizvodne kapacitete.“ rekao je Oliver Blume, predsjednik izvršnog odbora Porsche AG.

 

Za zaljubljenike u klasične, old school sportske automobile, Porsche ima dobre vijesti. U svojoj ponudi će i dalje imati snažne sportaše koji izazivaju buru emocija kod vozača. Ipak, Porsche je izgradio svoje ime kroz sportske automobile i oni i dalje igraju važnu ulogu na tržištu.

11:46 | Mar 17, 2019

KOMENTARI (0)