VIJESTI / AKTUELNOSTI

Teaser novog Mercedesa GLC Coupe

Atraktivnija izvedba GLC-a

 

Mercedes-Benz je objavio kratki video kao teaser novog GLC-a u coupe izvedbi. Gotovo svaki dan stižu vijesti iz Daimlera o novim Mercedesovim modelima i novosti koje nas očekuju u budućnosti i zadovoljstvo je pratiti rad i kontinuirani napredak jedne od najmoćnijih kompanija u autoindustriji.

 

Još uvijek aktuelni GLC Coupe je na tržištu oko tri godine, ali u autoindustriji svaki dan morate raditi i pratiti konkurenciju kako vas ne bi pretekli ili bar da držite korak sa ostalima. BMW je već plasirao X4 na tržište u julu prošle godine, a za ovu godinu je najavljen i Q3 Sportback. Čini se da će Audi biti u blagom zaostatku jer novi GLC Coupe možemo očekivati već naredne sedmice.

 

Koncept GLC Coupe modela je zadržan kao i prije facelifta. Prednji kraj je preslikan sa „običnog“ GLC-a koji je predstavljen krajem februara, a zadnji kraj je dobio drugačiji izgled klastera zadnjih svjetala. Dizajn nije mnogo evoluirao iz prostog razloga što je u momentu kada je predstavljen, bio par godina ispred ostalih i nije bilo potrebe za nekim drastičnim promjenama.

 

Tehnički, GLC Coupe će biti potpuno isti kao i obični GLC. Očekuje se da i ponuda motora bude ista, što znači da će se u početku nuditi tri dizelaša, GLC 200d sa 161 KS, GLC 220d sa 194 KS i najjači GLC 300d sa 242 KS. Ponuda benzinaca, broji dva modela GLC 200 sa 197 KS i GLC 300 sa 254 KS. Oba benzinca imaju EQ pojačanje, odnosno blagi hibridni sistem.

 

Tačan datum predstavljanja novog GLC Coupea nije objavljen, znamo samo da stiže „uskoro“. Ne brinite, mislimo da nećemo dugo čekati.

20:35 | Mar 17, 2019

KOMENTARI (0)