VIJESTI / AKTUELNOSTI

Teaser Seat Leona FR otkriva izgled zadnjih svjetala

leon fr

Seat Leon FR

seat

Seat Leon FR

seat

Seat Leon FR

Premijera za dvije sedmice

 

Nakon što smo vidjeli Volkswagen Golf 8, a zatim i Škodu Octaviju 4, bliži se vrijeme da upoznamo i Seat Leon 4. Do sada je objavljeno nekoliko teasera španskog kompakta, a danas je stigao još jedan koji nam prikazuje zadnji kraj ovog automobila u njegovoj sportskoj, FR varijanti.

 

Kao što je i potvrđeno prije nekoliko mjeseci, novi Leon će početi da koristi LED svjetlosnu traku koja povezuje dva glavna klastera na isti način kao i na modelu Tarraco. Ipak, postoji vidna razlika u odnosu na Tarraco jer je Leonova traka u potpunosti spojena, dok kod Tarraca postoji ipak mali prekid, odmah iznad „S“ loga. Baš kao i njegov „rođak“ iz Volfsburga, Leon će takođe nositi oznaku modela na sredini vrata prtljažnika, odmah ispod loga.

 

Kada je novi Leon u pitanju, teško je da imamo nekih nepoznanica. Nakon Golfa i Octavije, sve isto očekujemo i u kompaktu iz Martorella. Ono što takođe znamo je i činjenica da ni Leon više neće imati opciju sa troja vrata, već će biti isključivo dostupan sa petero, kao i Golf, ali i novi A3 koji takođe treba uskoro stići. Datum predstavljanja novog Seat Leona je 28. januar, što znači da smo na samo dvije sedmice od premijere, a ovi teaseri mogli bi biti i posljednji do zvaničnog predstavljanja.

11:53 | Jan 14, 2020

KOMENTARI (0)