VIJESTI / PREMIJERE

Tesla Cybertruck...

tesla

Tesla Cybertruck

tesla

Tesla Cybertruck

tesla

Tesla Cybertruck

tesla

Tesla Cybertruck

U redu... Na kraju smo druge decenije 21. vijeka. Samo ove godine smo vidjeli mnoge automobile sa izvrsnim dizajnom koji vas osvoji već na prvi pogled. Onda je došao red i na Tesla Cybertruck. Pogledali smo na datum i vidjeli da je danas 22. novembar, dakle daleko smo od prvog aprila. Nadali smo se da je u pitanju neslana šala, međutim... Čini se da je Fiat Multipla zapravo veoma lijep automobil.

 

Tesla je proizvođač koji se fokusira isključivo na proizvodnju električnih automobila. U svojoj ponudi imaju atraktivne i skladno dizajnirane modele. Ko može da odoli njihovom Roadsteru? S druge strane, postavljamo još jedno pitanje – kome se može sviđati njihov Cybertruck? Automobil ponajviše izgleda kao da je kreacija iz filmova naučne fantastike. Primitivan i „špicast“ dizajn su nešto što ovaj kamionet čini zaista neobičnim i, bićemo potpuno iskreni, užasavajuće ružnim. Ipak, postoji i dobra strana ovog automobila. Njegova karoserija je izrađena od metala otpornog na metke kalibra 9 mm. O jačini stakla nećemo govoriti pošto demonstracija izdržljivosti stakala nije prošla onako kako se Elon Musk nadao.

 

Što se performansi tiče, Teslin kamionet ubrzava od 0 do 100 za 2,9 sekundi. Naravno, u svojoj najperformantnijoj izvedbi s pogonom na sva četiri točka. Musk je pohvalio i ležanje automobila te je izjavio da „skreće kao po šinama“, međutim o tome bi se dalo diskutovati. U najefikasnijoj od tri verzije automobila, automobil prelazi 804 kilometra s jednim punjenjem, dok osnovni model ima domet od nešto preko 400 kilometara.

 

Cijena Teslinog kamioneta kreće od 39.900$ za model sa jednim motorom i zadnjim pogonom koji ima domet od 400+ kilometara. Za najperformantniji model sa tri motora i pogonom na sva četiri točka, potrebno je izdvojiti minimalno 69.900$.

13:10 | Nov 22, 2019

KOMENTARI (0)