VIJESTI / AKTUELNOSTI

Tesla u problemima na Nordschleifeu (VIDEO)

Ljudima iz Porschea će se sigurno svidjeti ovaj snimak

 

Elon Musk je prethodnih dana, prilično pretenciozno govorio o potencijalu Teslinog Modela S, pri tom obezvrijeđujući rekord Porschea koji su postavili s Taycanom. Jedan od osnivača Tesle, izjavio je kako njihov Model S bez problem može postaviti vrijeme od 7 minuta i 5 sekundi na Nordschleifeu uz dodatne modifikacije.

 

Ipak, ono što vidimo na snimku koji se nalazi ispod teksta ne govori u prilog Muskovim tvrdnjama. Model S očigledno ima probleme s pouzdanošću te da put do rekorda neće biti tako lagan kako očekuje. Teslina uzdanica je zakazala te je do boksa umjesto na sopstveni pogon stigla na kamionu. Dok su čekali kamion vučne službe, Porsche Taycan, Teslin ljuti rival je nekoliko puta prošao pored pokvarene Tesle.

 

Takođe, pojavile su se glasine koje dovode u pitanje validnost rekorda koji bi postavio Model S. Porsche je za postavljanje rekorda koristio standardni Taycan Turbo, dok su iz Tesle spremili Model S sa brojnim modifikacijama koje ovaj automobil čine daleko bržim i performantnijim od serijske verzije koja je ponuđena u salonima.

 

Sve u svemu, u Porscheu zadovoljno trljaju ruke obzirom na to da je Taycan baš suprotno od Modela S, pokazao izvrsnu pouzdanost i postavio domaći zadatak konkurenciji.

12:14 | Sep 21, 2019

KOMENTARI (0)