SPORT / FORMULA 1

Toro Rosso predstavio novi bolid, Williams novi izgled

williams_f1_rokit

Rokit Williams F1 tim

toro_rosso_f1

Toro Rosso Honda STR14

Počela sedmica predstavljanja F1 bolida

 

Nakon što je svoj bolid predstavio Haas F1 tim, već prvi dan ove sedmice bio je rezervisan za čak dva predstavljanja novih bolida. Svoje bolide su po prvi put prikazali Toro Rosso i Williams F1 tim. Kao što smo i u prethodnom tekstu govorili, od ove godine se primjenjuju nova pravila kada je u pitanju dizajn prednjeg i zadnjeg krila.

 

Toro Rosso je danas prvi prikazao svoj bolid. Na prvi pogled, možemo reći da se radi o evoluciji prošlogodišnjeg bolida. Ovo je njihova druga godina saradnje sa Hondom, a očekivanja su sigurno porasla u odnosu na prošlu godinu. Tim je u potpunosti promijenio postavu vozača. U Toro Rosso se vratio Daniil Kvyat, a pridružio mu se Alex Albon, prošlogodišnji učesnik Formula 2 šampionata.

 

Williams u ovu sezonu ulazi s velikim promjenama. Nakon petogodišnje saradnje sa Martinijem, kao glavni sponzor Williamsa je došao Rokit, američka telekomunikacijska kompanija. Williams je baš kao i Toro Rosso u potpunosti promijenio vozačku postavu. U Formulu 1 se vratio Robert Kubica, čovjek koji je postao simbol borbe i istrajnosti, jer su nakon nesreće na reliju u Italiji 2011. godine, zbog stepena povreda, šanse za njegov povratak u Formulu 1 bile minimalne. Pored njega, u Williamsu će voziti i George Russel, aktuelni šampion Formule 2. Iako je najavljeno predstavljanje novog bolida, Williams je prikazao samo novi dizajn naljepnica na bolidu, dok ćemo još uvijek morati da sačekamo FW42.

 

Predstavljanje bolida se nastavlja već sutra kada će svoj bolid predstaviti Renault.

 

16:56 | Feb 11, 2019

KOMENTARI (0)