VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyota C-HR bi mogla dobiti GR verziju

toyota

Toyota C-HR GR Sport

toyota

Toyota C-HR GR Sport

toyota

Toyota C-HR GR Sport

Nakon GR Corolle, mogao bi stići GR C-HR

 

Toyota GR C-HR bi uskoro mogao ući u standardnu ponudu Toyotinih modela. Za sada, ne postoje zvanične potvrde da će C-HR zaista dobiti svoju GR izvedbu, ali obzirom na „klimu“ u Toyoti, sigurni smo da ona čuvena izreka „gdje ima dima, ima i vatre“, vrijedi u ovom slučaju. Ove glasine su se pojavile nedugo nakon što su se takođe pojavile priče o GR Corolli.

 

„Okidač“ svih glasina je GR Yaris koji je razdrmao javnost svojom nesvakidašnjom pojavom. C-HR bi koristio isti motor kao i GR Yaris, ali sa nešto manje snage. U Yarisu, ovaj 1.6 trocilindarski turbo benzinac razvija 268 KS, a obzirom na prilagodljivost motora, on bi mogao naći svoju upotrebu i u drugim modelima u različitim nivoima snage.

 

Pitanje je da li će Toyota GR C-HR predstaviti pred sami kraj životnog vijeka prve generacije njihovog crossovera C-HR, ili će pak čuvati to za drugu generaciju koja bi trebala debitovati 2021. godine. Ukoliko izaberu drugu opciju, to znači da će biti izrađen na TNGA platformi koja je savršena baza za performantni crossover.

08:05 | Feb 13, 2020

KOMENTARI (0)