VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyota je najvrijedniji automobilski brend na svijetu

Toyota je najvrijedniji automobilski brend na svijetu

 

U top 3 su se smjestili Mercedes i BMW

 

Ako želite da rangirate automobilske brendove, u obzir možete uzeti razne kriterije: prodaju, profit, pratitelje na društvenim mrežama, lojalnost, pouzdanost... Najnovija studija koju je proveo BrandZ je pokazala je vrijednost svih brendova na svijetu, a nas konkretno zanimaju automobilski brendovi.

 

Prema njihovim istraživanjima, najvrijedniji automobilski brend na svijetu je Toyota. Toyota je brend koji ponovo proživljava veliku ekspanziju i osvaja nova tržišta, nove klijente i stiče veliko povjerenje kupaca. Svojim vrhunskim kvalitetom, Toyota je zaslužila prvo mjesto ispred evropskih rivala, Mercedes-Benza i BMW-a.

 

U četrnaest godina koliko se provodi studija istraživačke kuće BrandZ, Toyota je bila na vrhu čak 12 puta, a kada nije prva, onda nije daleko od vrha – zauzimala je drugo mjesto. Vrijednost Toyote kao brenda iznosi čak 29,15 milijardi dolara. Ovo je još jedno vrijedno priznanje za Toyotu koja bilježi velike uspjehe širom svijeta, a uporedo s tim razvija nove tehnologije kako bi automobili postali čistiji i efikasniji.

13:01 | Jun 13, 2019

KOMENTARI (0)