VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyota najavila novi GR Yaris

Debi na WRC Reliju Australija

 

Toyota je objavila prvi teaser potpuno novog GR Yarisa. Ohrabreni uspjesima koje ovaj model postiže u WRC šampionatu, u kojem je odnio konstruktorsku titulu prošle godine, a ove godine i vozačku te se još uvijek bori za drugu konstruktorsku, iz Toyote žele svojim kupcima i fanovima ponuditi unikatno sportsko iskustvo u ovom hečbeku. Novi Yaris je debitovao prije nekoliko sedmica, a sportska izvedba je već tu i od premijere nas dijeli samo deset dana.

 

Na teaseru koji je objavljen, vidimo dio zadnjeg kraja automobila i zanimljiv natpis: GR-4. Svi koji intenzivnije prate novosti, znaju da GR označava Toyotinu motorsport diviziju Gazoo Racing, dok bi 4 moglo značiti da nas očekuje GR Yaris sa pogonom na sva četiri točka. Za sada, sve ostaje misterija. Standardni model pod haubom ima 1.0 i 1.5 trocilindarske motore. Tu dolazimo do druge mogućnosti, a ta mogućnost je da će novi GR Yaris imati četverocilindarski motor za razliku od standardne izvedbe.

 

Mi glasamo za prvu opciju te se nadamo kako će novi GR Yaris biti još bolji nego prethodni. WRC automobili imaju pogon na sva četiri točka, a ukoliko bi se odlučili na taj potez, Yaris bi bio prvi model nakon legendarne Subaru Impreze WRX STI i Mitsubihi Lancera EVO koji su bili cestovne verzije reli automobila. Ne ostaje nam ništa nego da čekamo 17.11. i premijeru ovog ultra brzog mališana.

09:30 | Nov 7, 2019

KOMENTARI (0)