VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyota objavila novi teaser za Yaris GR (VIDEO)

Mali sportski hatch inspirisan reli automobilima

 

Toyota je na svojim profilima na društvenim mrežama, kao i na Youtube kanalu objavila video koji nam služi kao novi, možda i posljednji teaser prije predstavljanja novog Yarisa GR. Obzirom na to da ne znamo kada će tačno biti predstavljen, a video nam je rasplamsao maštu, nestrpljenje automatski raste.

 

Ono što možemo zaključiti iz kratkog video snimka jeste koji motor koristi novi Yaris GR i koji tip pogona. Kao što smo i očekivali, novi Yaris GR koristi pogon na sva četiri točka, a sudeći po zvuku, pod haubom se nalazi veoma snažan trocilindarski motor. U videu možemo vidjeti i masivna proširenja blatobrana koja viđamo na reli automobilima i karakteristične blatarice.

 

Sve zajedno, može nas radovati činjenica da će GR-4 gotovo sigurno biti dio standardne ponude Yarisa, za razliku od modela GRMN koji je bio tek limitirana serija izvrsnog malog sportaša u tijelu Yarisa prošle generacije. Dolazak novog modela očekujemo uskoro, ali nije poznato kada, dok bi prodaja trebala početi sredinom 2020. godine.

07:45 | Dec 5, 2019

KOMENTARI (0)