VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyota otvorila narudžbe za GR Yarisa

toyota

Toyota GR Yaris

toyota

Toyota GR Yaris

toyota

Toyota GR Yaris

Cijena? Na prvi pogled izgleda mnogo, ali...

 

Toyota Yaris GR se od juče može naručiti uputem Toyotine online platforme. Kupci u odabranim evropskim zemljama imaju privilegiju da se registruju i među prvima kupe Toyotin hot hatch isklesan u vatri WRC šampionata. Isporuke prvih primjeraka se očekuju krajem godine.

 

Razvijen od strane Toyota Gazoo Racinga u saradnji s Tommi Makinen Racingom, GR Yaris pod haubom krije trocilindarski 1.6 turbo motor od 261 KS uparen sa šestostepenim manuelnim mjenjačem koji automobilu omogućuje da od 0 do 100 ubrza za samo 5,5 sekundi. Snaga se prenosi na GR-Four, inteligentni pogon na sva četiri točka.

 

U zavisnosti od strategije lokalnog zastupništva Toyote, GR Yaris će biti ponuđen u jednoj ili dvije opcije. Prva opcija će biti model visoke opremljenosti, dok će kupci moći da biraju između dva opcijska paketa: Circuit (namijenjen maksimalnim performansama) ili Convenience (fokusiran na udobnost i komfor u putovanju).

 

Početna cijena GR Yarisa će iznositi 33.200€ u Njemačkoj, Toyotinom ključnom tržištu za ovaj automobil. Cijena može varirati u zavisnosti od tržišta, kao i poreza koji se primjenjuju u određenim državama.

15:33 | Mar 6, 2020

KOMENTARI (0)