VIJESTI / PREMIJERE

Toyota predstavila Corollu GR Sport

corolla_gr_sport

Toyota Corolla GR Sport

corolla_gr_sport

Toyota Corolla GR Sport

Ne baš dramatičan auto kao i naziv

 

Toyota je prije par dana najavila Corollu GRMN, njihov pravi hot hatch. Istina, izgleda brilijantno i što je još bolje, radi se o pravom hot hatch modelu sa isključivo benzinskim motorom. Nemamo ništa protiv hibrida, ali ne u hot hatch modelima.

 

Sada nam iz Toyote stiže još novosti, a to je Corolla GR Sport.  Ne radi se o nekoj izvedbi GRMN modela, već samo vizuelnoj nadogradnji. Dakle, GR Sport je poput R-Line, GT Line, ST-Line paketa opreme kod drugih proizvođača. U principu, dobijate nešto dinamičniji, sportski izgled. I da, radi se o hibridu. Pod haubom se nalaze 1.8 ili 2.0 benzinski motori sa dodatnim elektirčnim pogonom. Nešto agresivniji dizajn prednjeg branika upotpunjen je dodatkom tamnog kroma. Niži pragovi i rubovi takođe čine da ovaj automobil izgleda opasnije nego što to jeste.

 

Prvi dojam kada vidite auto, zaista nemamo zamjerke. Atraktivna LED svjetla, zatamnjena zadnja stakla, maglenke. Iz Toyote su spremili i dvobojnu karoseriju. Corolla GR Sport dolazi na 18-inčnim felgama koje čine ovaj automobil jednom zrelom cjelinom. Možemo reći da je Toyota napravila izvrstan posao sa ovom izvedbom za kupce koji žele da voze atraktivan, ali i ne i prebrz automobil.

 

Toyota Corolla GR Sport u prodajne salone stiže u januaru 2020. godine.

11:58 | Feb 26, 2019

KOMENTARI (1)


hyokueflwr

Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

July 22nd, 2020 - 1:00PM