VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyota spremila GR Sport izvedbu modela C-HR

toyota

Toyota C-HR GR Sport

toyota

Toyota C-HR GR Sport

toyota

Toyota C-HR GR Sport

toyota

Toyota C-HR GR Sport

toyota

Toyota C-HR GR Sport

toyota

Toyota C-HR GR Sport

Isključivo za tržište Japana

 

Toyota kontinuirano širi ponudu modela u GR izvedbi. Nošeni uspjesima u različitim trkačkim serijama, Toyota svojim kupcima nastoji ponuditi iskustvo vožnje sportskih automobila u svakodnevnom životu. Najnoviji član GR (Gazoo Racing) porodice je neobični crossover C-HR. Nažalost, nije sve tako pozitivno. C-HR u GR Sport izvedbi dostupan je isključivo na japanskom tržištu.

 

C-HR je dobio znatno drugačiji body kit koji ga jasno izdvaja od drugih, standardnih verzija ovog automobila. Prednji branik je otvoreniji za bolje hlađenje motora i kočnica, na bokovima su niži pragovi, a zadnji kraj je dobio složeniji branik za četiri cijevi izduvnog sistema. Pored toga, automobil dolazi na 19-inčnim felgama, ekskluzivnim za GR Sport verziju.

 

Iznutra, C-HR GR Sport je dobio nešto manji, kožni upravljač sa šavovima u srebrnoj boji i neizostavnim GR oznakama, a jedna od njih se nalazi i na START / STOP dugmetu. Standardna prednja sjedišta su zamijenjena sportskim koja vas „grle“ tokom vožnje, a dostupna su samo u GR Sport verziji.

 

Mehanički, Toyota je unaprijedila ovjes, ali i samu šasiju i učinila je krućom. Na automobil su montirane nove, sportske opruge, amortizeri i stabilizatori, a modifikovan je i upravljački sistem za direktnije reakcije na samom upravljaču. C-HR ostaje dostupan isključivo sa prednjim pogonom. U ponudi se nalaze 1.2 litarski benzinac i 1.8 hibrid. Cijena modela sa 1.2 litarskim motorom kreće od 25.100$, dok je za jači C-HR potrebno izdvojiti minimalno 28.500$.

09:11 | Oct 19, 2019

KOMENTARI (0)