VIJESTI / AKTUELNOSTI

Toyota Supra GRMN stiže ove godine sa 400 KS?

toyota

Toyota Supra 3000GT

toyota

Toyota Supra 3000GT

toyota

Toyota Supra 3000GT

Plan je smanjiti masu i povećati snagu

 

Toyota Supra GR u svojoj jačoj izvedbi sa 3.0 rednim šestocilindarskim turbo motorom raspolaže sa 335 KS što je sasvim solidna brojka za ovaj sportski automobil, ali radi nešto veće mase automobila zbog pogonske jedinice, nisu svi zadovoljni njenim performansama. Oni bi možda konačno mogli otvoriti srce za ovaj sjajni automobil kada Toyota predstavi GRMN izvedbu sa oko 400 KS.

 

Najjača izvedba Toyote Supre u njenoj petoj generaciji nosila bi oznaku GRMN koju smo u Evropi imali priliku vidjeti samo u limitiranoj seriji Yarisa prošle generacije. U Japanu je ta oznaka nešto češća pojava te su prodavani modeli GT86, Mark X, Vitz i IQ. Premijera najjače produkcijske Supre bi se mogla očekivati ove godine, ako je suditi po glasinama koje je plasirao japanski Best Car Web.

 

Pod haubom bi i dalje bio isti 3.0 redni „šestak“ sa turbo punjačem, ali bi umjesto 335, razvijao brojku od oko 400 KS. Pogon bi ostao zadnji, a Supra GRMN bi bila dostupna isključivo s automatskim mjenjačem, jer Toyota želi investirati samo u jedan cilj: ili napraviti jači coupe ili razviti Supru sa manuelnim mjenjačem.

08:45 | Jan 31, 2020

KOMENTARI (0)