VIJESTI / PREMIJERE

Toyota Supra sa 450 KS iz Manharta

toyota

Toyota Supra GR 450

toyota

Toyota Supra GR 450

toyota

Toyota Supra GR 450

toyota

Toyota Supra GR 450

toyota

Toyota Supra GR 450

toyota

Toyota Supra GR 450

Dodatnih 110 KS

 

Toyota Supra je automobil koji se vratio prošle godine, a već sada imamo čitav spisak tuning kuća koje su ostavile svoj potpis na čuvenom sportašu iz Toyote. Svakako, jedno od najzvučnijih imena je Schnitzer koji je tunirao Supru po BMW-ovoj „liniji srodstva“, a sada se tu uključio i Manhart. Interesantno je da Manhart takođe pretežno radi projekte na BMW-ovim vozilima, te je Supra, koja je u mehaničkom smislu identična kao i BMW Z4, bila primamljiva prilika za ovu tuning kuću.

 

Nazvana Supra GR 450, Manhartova kreacija raspolaže upravo sa tom cifrom konjskih snaga. Umjesto fabričkih 340, Supra sada ima 450 KS uz 650 Nm obrtnog momenta. Manhart je izvršio nekoliko modifikacija na 3.0 rednom šestocilindarskom turbo motoru koje uključuju MHTronix MHtronik Powerbox, što zapravo predstavlja remapiranje elektronske kontrolne jedinice, kao i zadnji prigušivač izduvnog sistema sa kontrolom ventila.

 

Supra je dobila niže amortizere iz H&R-a, a u ponudi su i KW-ove gevinde. Od vizuelnih modifikacija, tu su crveni detalji na karoseriji i trake koje se protežu od početka do kraja karoserije, a tu su i 20-inčne felge s dijamantnim lakom, a dostupne su i u visokosjajnoj ili mat crnoj boji. Cijene ovog tuning paketa još uvijek nisu poznate.

09:27 | Apr 16, 2020

KOMENTARI (0)