VIJESTI / TUNING

Toyota Supra sa Schnitzerovim paketom

toyota

Toyota GR Supra

toyota

Toyota GR Supra

toyota

Toyota GR Supra

toyota

Toyota GR Supra

toyota

Toyota GR Supra

toyota

Toyota GR Supra

toyota

Toyota GR Supra

Kozmetičke promjene i unaprijeđenja performansi

 

Nova Toyota Supra je odličan auto. Možete da se složite s nama, možete da se ne složite, u komentarima pišete sve i svašta o nama i našem mišljenju, ali tako je kako je. Jednostavno volimo ovaj auto te nam ne smeta ni taj „užasni“ BMW-ov motor koji mnogi spočitavaju Toyoti. Nije nas briga jer Supra se vratila i to je ono što je najvažnije.

 

Obzirom na to da je Supra u „krvnom srodstvu“ sa Bavarcima, čuveni tuner BMW-ovih automobila, AC Schnitzer, spremio je paket nadogradnji za japansku ljepoticu. Na sebi svojstven način, Schnitzer je Supru učinio još atraktivnijom sa agresivnim prednjim spliterom, kao i zadnjim fiksiranim spojlerom. Takođe, tu su i nove 20-inčne felge, kao i novi držač za prednju registracijsku oznaku.

 

Stvari postaju još bolje pod haubom. Sa fabičkih 340 KS, Schnitzer je podigao snagu na 400 KS, a osjetno je i povećanje obrtnog momenta. Kako bi povećanje snage propratio i još ljepši zvuk, Schnitzer je spremio novi sistem koji možete naručiti u dvije varijante: od nehrđajućeg čelika ili karbona. Sve izmjene su dobile i WLTP certifikat.

 

Osim što je dodatno uljepšana i pojačana, Supra je dobila i nove podesive amortizere, a kako bi poboljšali upravljanje, u Schnitzeru su spustili automobil za 25 milimetara te su Supru još više učinili zabavnijom za vožnju.

11:27 | Nov 28, 2019

KOMENTARI (0)