VIJESTI / PREMIJERE

Toyota zvanično predstavila Supru GT4

toyota

Toyota Supra GT4

toyota

Toyota Supra GT4

toyota

Toyota Supra GT4

toyota

Toyota Supra GT4

toyota

Toyota Supra GT4

toyota

Toyota Supra GT4

toyota

Toyota Supra GT4

Trkaće izdanje japanske ljepotice

 

Toyota Gazoo Racing je zvanično potvrdio i predstavio Toyotu Supru GT4, baziranu na GR Supri. Ovaj automobil je namijenjen upotrebi na automobilističkim trkama što u klasi GT4, a definitivno će biti primamljiva privatnim timovima koji učestvuju u šampionatima izdržljivosti, kao i GT šampionatima.

 

Ovime, Toyota Gazoo Racing širi ponudu svojih trkaćih automobila. U ponudi se još nalaze Toyota GT 86-CS R3, reli automobil kao i GT 86 je dio i njemačkog VLN šampionata na kružnim stazama. Supra GT4 je novi dodatak ponudi izuzetno pristupačnih trkaćih automobila s kojima su troškovi minimalni, a užitak i kompetitivnost maksimalni.

 

Automobil i dalje koristi 3.0 biturbo redni šestocilindarski motor koji je uparen sa automatskim mjenjačem koji svu snagu šalje na zadnje točkove. Sigurnost je podignuta na najviši nivo te je u automobil ugrađen neophodni zaštitni kavez homologiran od strane FIA-e.

 

Na razvoju automobila, radili su Ravenol, Pirelli i Akrapovič. Za timove koji se odluče kupiti automobil, Ravenol će obezbijediti gorivo i maziva, Pirelli je zadužen za pneumatike, a Akrapovič je svoj dio posla završio razvojem i izradom specifičnog izduvnog sistema za ovaj automobil.

 

Toyota će prve primjerke novog trkaćeg automobila svojim kupcima isporučiti naredne godine.

10:48 | Jul 4, 2019

KOMENTARI (0)